Окрилен от неочаквано голямата си изборна победа в неделя, гръцкият

...
Окрилен от неочаквано голямата си изборна победа в неделя, гръцкият
Коментари Харесай

След победата на „Нова демокрация“: Гърция се насочва към нови избори

Окрилен от ненадейно огромната си изборна победа в неделя, гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи, че се насочва към нови избори, с цел да реализира безусловно болшинство в Народното събрание. Следващият избор ще бъде на 25 юни, като тогава партията победителка ще има право на 50 спомагателни депутатски места, без значение с какъв брой е победила.

Консервативната партия „ Нова народна власт “ на Мицотакис реализира безапелационна победа на вота в неделя с ясна преднина от 20 % пред своя противник „ Сириза “, водена от Алексис Ципрас. Това е най-хубавият резултат за консерваторите за последните 14 години.

Министерството на вътрешните работи на Гърция предвижда, че Нова народна власт печели 145 места в Народното събрание, шест по-малко от безусловно болшинство. Гръцкият парламент се състои от 300 депутати.

Самият Мицотакис сподели, че „ огромната победа надмина личните ни упования “. Той обаче не съумя да реализира безусловно болшинство, което му остави опцията или да потърси коалиция, или да свика ново гласоподаване.

„ Заедно ще се борим от на следващия ден, тъй че на идващите избори това, което жителите към този момент са решили – независима „ Нова народна власт “ – да бъде математически доказано на гласуването “, изясни 55-годишният ученик на Харвард.

Етикети: Гърцияизбори
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР