Окръжният съвет в е получил всички необходими разрешителни за стартиране

...
Окръжният съвет в е получил всички необходими разрешителни за стартиране
Коментари Харесай

След 5 месеца режат лентата на ферибота Гюргево - Русе

Окръжният съвет в е получил всички нужни разрешителни за пускане на корабната линия сред и Русе. В ход са ремонтните действия на постройките на институциите, които ще дават отговор за сигурността и граничния надзор.

Това стана ясно от извършената поредна среща на регионалния шеф Борислав Българинов и неговия заместител Синан Хебибов с префекта Анета Матей и заместник-председателя на Окръжния съвет Кристиян Анкулеску. Започват и дейностите по драгиране в румънския сектор на реката. За България това не се постанова, защото сходни дейности към този момент са провеждани.
свързани новини2231на 11.07.20212876на 18.06.2021
Представителите на румънската страна увериха Българинов, че вършат всичко допустимо фериботът да проработи в най-кратки периоди. Предварителните сметки сочат, че това ще може да се случи през март 2022 година. Идеята е алегорично първият курс на кораба да се състои на 1 март, написа по тематиката " Дунав мост ".

Фериботът ще бъде употребен за тежкотоварния трафик, като на този стадий концепцията да има два кораба, като на денонощие да се обслужват над 200 камиона в едната посока. Цялата процедура не би трябвало да отнеме повече от час и половина. Самото прекосяване на реката ще бъде в границите на към 30 минути, като още най-много по толкоз ще лишава натоварването и разтоварването на тировете.

По време на срещата е била разисквана и опцията за обновяване на превозването на камиони посредством жп транспорти. За задачата обаче ще е нужен ремонт на железопътните платформи при нас, а в северната ни съседка ще би трябвало да се изградят нови.

Предстои и осъществяване на среща с евродепутати от двете страни, на която ще бъде търсена поддръжка за построяването на втори мост над Дунав точно в районна на – Гюргево. Тя ще се организира и в подтекста на 20-ата годишнина от основаването на Асоциация “Еврорегион Данубиус “, която ще бъде маркирана следващата година и във връзка 15 години от участието на двете страни в Европейски Съюз.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР