Окръжният съдия на САЩ Таня Чуткан издаде ограничителна заповед, с

...
Окръжният съдия на САЩ Таня Чуткан издаде ограничителна заповед, с
Коментари Харесай

Съдия забрани на Тръмп да говори за изборите от 2020 година

Окръжният арбитър на Съединени американски щати Таня Чуткан издаде ограничаваща заповед, с която не разрешава на някогашния президент Доналд Тръмп да разкрива обществено " сензитивна информация " - в това число изявленията със очевидци - която е предадена на правния му екип от следователите на специфичния консултант по делото за интервенция в изборите през 2020 година

Макар че Чуткан отхвърли по-широка ограничаваща заповед, поискана от прокурорите, които желаеха да блокират всички доказателства, предадени при разкриването, тя ограничи метода, по който Тръмп и неговият юридически екип могат да обработват и обществено да споделят сензитивна информация .

Нейната заповед дефинира сензитивната информация като загадка на огромното жури, в това число информация, получена посредством призовка, и свидетелски показания; стенограми и записи на разпити на очевидци, извършени от следователи отвън огромното жури; доказателства, получени посредством позволени от съда претърсвания, и запечатани заповеди, свързани с следствието.

Доказателствата, които Тръмп не може да споделя обществено , включват и материали от други държавни организации, като да вземем за пример Тайните служби.

Прокурорите настояват, че поверителната информация съставлява огромна част от доказателствата, които са събрали.

В заповедта също по този начин се прецизира, че въпреки Тръмп да може да преглежда доказателствата непридружен от юрист и да си води бележки за тях, той не може да слага в тези бележки никаква изключително персонална идентификационна информация и не може да прави фотоси, копия или записи на доказателствата.
 Тръмп не се призна за отговорен и по новите обвинявания
Тръмп не се призна за отговорен и по новите обвинявания

Развитие на делото

По време на чуването в петък във федералния съд във Вашингтон прокурорите упорстваха за още по-строги правила, до момента в който юристите на Тръмп показаха опасения, че някогашният президент ще наруши несъзнателно заповедта , когато прави политически изказвания по време на акцията за 2024 година

Чуткан неведнъж изрази опасения за заплашване на очевидци, в случай че не бъдат наложени избрани ограничавания върху това какво Тръмп може да разкрие от доказателствата, които прокурорите предават.

Аргументирайки се в интерес на повече ограничавания за това по кое време Тръмп самичък да преглежда сензитивните разкрития, прокурор Томас Уиндом съобщи, че " бранителят има несъмнено равнище на доверие в обвинения, което държавното управление няма ".
 Тръмп дойде в съда във Вашингтон
Тръмп дойде в съда във Вашингтон

Нови обвинявания против някогашния президент на Съединени американски щати

В друга замяна на реплики Уиндом споделя на съдията, че следователите постоянно записват разпити на очевидци, извършени отвън огромното жури , и че има " стотици записи на разпити на очевидци ".

Той предизвести, че без ограничаването нищо не пречи на Тръмп да разгласява дребни фрагменти от интервютата и евентуално да опорочи журито.

Когато юристът на Тръмп Джон Лауро пристигна на ред да се аргументира, той не стигна надалеч от съдията.
 Тръмп упрекна разледването против него за войната в Украйна
Тръмп упрекна разледването против него за войната в Украйна

Той назова войната в Украйна " прокси война " на Съединени американски щати с Русия

" Вие смесвате това, което клиентът ви би трябвало да направи, с цел да се отбрани, и това, което желае да направи в политически проект ", сподели му тя. " А това, което вашият клиент прави, с цел да се отбрани , би трябвало да се случи в тази правосъдна зала, а не в интернет. "

Лауро изложи догадка, при която Тръмп прави изказване, до момента в който разисква някогашния си вицепрезидент Майк Пенс - който също се кандидатира за Белия дом сега и е основен очевидец по наказателното дело - което се припокрива с това, което е в откритията.

Съдията сподели на Лауро, че образецът не оказва помощ на причините му.

" Той е обвинен по наказателно дело. Той ще има ограничавания, каквито има всеки обвинен. Това дело ще протече по естествен ред ", сподели Чуткан, визирайки Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР