Окръжният съд във Варна остави за постоянно в ареста 55-годишния

...
Окръжният съд във Варна остави за постоянно в ареста 55-годишния
Коментари Харесай

Постоянен арест за двама холандци, арестувани с 16 тона прекурсори за амфетамини

Окръжният съд във Варна остави за непрекъснато в ареста 55-годишния Курт М. и 50-годишния Робърт П., упрекнати за контрабандата на над 16 тона прекурсори за амфетамини.

Прокуратурата твърди, че двамата холандски жители са осъществявали незаконната активност в интервала 26 януари 2017 година – 16 март 2018 година Според обвиняването двамата са показали подправени документи за три колета от Китай и Латинска Америка, като прекурсорите PMK (4,297 тона), APAA (7,525 тона) и APAAN (4,400 тона) били декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Престъплението, в което са упрекнати Курт М. и Робърт П. е тежко по смисъла на закона, като Наказателен кодекс планува наказване „ отнемане от независимост " от 15 до 20 години и санкция от 200 хиляди до 300 хиляди лева
Във Варна разрушиха канал за контрабанда на прекурсори за амфетамини Задържани са двама холандци
Защитата на Курт М. изиска по-лека мярка с претекста, че той има непрекъснат адрес в Бургас и 3 лични предприятия, които сега не може да ръководи. Адвокатът му съобщи, че неговият клиент в действителност е очаквал препарат за прозорци и евентуално е имало промяна на част от товара в Китай или Виетнам. Освен това холандецът имал диабет – въпреки за това да не бяха показани медицински документи.

Робърт П. пък уточни, че има три деца и чака четвърто.

Съдът обаче реши, че има риск двамата да се укрият и по тази причина ги остави зад решетките.

Мярката предстои на обжалване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР