Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Мъжът, удушил жена в Славяново, решил да бяга от страната, но се разкаял

Окръжният съд в Търговище постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “ на 49- годишен мъж Ю. Ш. от село Славяново. Той бе арестуван на 14 октомври т. година след процесуално-следствени действия, вследствие на които е открит като обвинен.

Случаят е регистриран на 12 октомври към 8 ч. в РУ-Попово. Получен е сигнал, че в къща в поповското село Славяново е открита мъртва самотноживееща 60-годишна жена. При осъществения оглед на местопроизшествието по тялото на дамата са открити следи от принуждение.

Искането на Окръжната прокуратура е за мярка за неотклонение „ задържане под стража “ поради богатото правосъдно минало на причинителя, включително за ликвидиране, която присъда е изтърпял, и това, че понастоящем се касае за тежко съзнателно закононарушение – обир, съпроводен с ликвидиране, за което се планува наказване „ отнемане от независимост от 15 до 20 години “, „ пожизнен затвор “ или „ пожизнен затвор без подмяна “.

За случая Българска телеграфна агенция заяви в петък. Тогава излиза наяве, че отнетата сума е към 15 000 лв., част от които мъжът е проиграл в казина в Търговище и в Попово в нощта на убийството и в ден след него.

Служебната отбрана изиска по-лека мярка, поради направените цялостни признания от обвинения. За смекчаващо виновността събитие беше изтъкнато, че Ю. Ш. е избягал от мястото на престъплението, стигнал до Дунав мост за укриване в друга страна, само че се е разкаял и се е върнал в селото.

Съдът постанови мярка за неотклонение „ задържане под стража “, вземайки поради, че задачата на мярката е да обезпечи наличието на обвинения в хода на следствието и съществува действителна заплаха да извърши закононарушение, видна от събитието, че е осъждан и е изтърпявал дейно наказване отнемане от независимост.

Определението на Окржния съд в Търговище предстои на обжалване в тридневен период пред Апелативен съд – Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР