Окръжният съд в Търговище осъди условно четирима души за получаване

...
Окръжният съд в Търговище осъди условно четирима души за получаване
Коментари Харесай

Условна присъда за четирима, получили кредит чрез предоставяне на неверни данни


Окръжният съд в Търговище осъди условно четирима души за приемане на заем посредством даване на погрешни сведения.

Съдът призна за отговорни подсъдимите Т. П. (31 годишна) и А. Г. (30 годишен) за това, че в интервала 5.04.2018г. – 31.01.2020г. в Търговище, с цел да получат като бенефициери средства от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, предоставени от Европейски Съюз на Българската страна, показали пред ОД на Държавна фирма „ Земеделие “ – Търговище погрешни сведения. 

За това Т. П. получила 1 327,80 лева общо за акция 2018 година и 2019 година, а А. Г. – 3 315,93 лева - също за двете акции. Съдът им наложи наказване две години „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване отсрочи с три години (условно осъждане), заяви представителят на институцията Десислава Здравкова. 

Третият обвиняем Д. П. (25 годишен) е работил посредством посредственото извършителство на Т. П.. - четвърти обвиняем, който е упълномощил. За упоменатите две акции той се е облагодетелствал непозволено с 3 405,04 лева За стореното съдът му наложи наказване 2 години и 6 месеца „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване отсрочи с три години.

Съдът призна 43-годишния Т. П. за отговорен за това, че като шеф на две юридически лица е получил по същата скица над 46 хиляди лева За това му е наложено наказване от три години „ отнемане от независимост “, чието изтърпяване е отсрочено за четири години.

И четиримата са работили в изискванията на продължавано закононарушение по член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Освен че подсъдимите би трябвало да възстановят получените непозволено средства от Държавна фирма „ Земеделие “, на тях са присъдени и разноските, както по правосъдното, по този начин и по досъдебното произвеждане.

Присъдата  подлежи на обжалване или митинг в 15-дневен период пред Апелативен съд - Варна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР