Окръжният съд в Стара Загора ще решава утре дали да

...
Окръжният съд в Стара Загора ще решава утре дали да
Коментари Харесай

Решават днес за ареста на циганин, пребил баба

Окръжният съд в Стара Загора ще взема решение на следващия ден дали да остави в ареста 39-годишния Кольо Рашков. Циганинът е упрекнат за обир на 35 лева и побой над 83-годишната баба Иванка в дома й в град Гурково, осъществен изискванията на рисков рецидив.

Възрастната самотно живееща жена бе нападната от мъжа, който бил с маска на главата, на 20 януари към 23,00 ч. След осъщественото закононарушение той отишъл в денонощен магазин в Гурково, където е пазарувал с отнетата сума. Два часа по-късно е задържан в жилището му в циганската махала. Не е оказал опозиция, има данни, че е използвал алкохол. Съседите на баба Иванка не са чули крясъци, тъй като нападателят е запушил с ръка устата на дамата, заяви основен контрольор Христо Петров, началник на Криминална полиция в Казанлък.
 Главен контрольор Христо Петров, началник на Криминална полиция в Казанлък. Снимки: Авторката Главен контрольор Христо Петров, началник на Криминална полиция в Казанлък. Снимки: Авторката
Установено е, че Кольо Рашков не е проникнал в дома на жертвата с щурм, тъй като вратата не била заключена.

Баба Иванка е настанена с голям брой пострадвания в Университетската болница в Стара Загора. Жената се възвръща, няма заплаха за живота й.

“Тъй като става въпрос за живота на възрастен човек, предстоят още редица проучвания. Ударите са били с ръце и крайници в лицевата и окосмената част на главата. Жената има обща мозъчна симптоматика – главоболие, гадене и световъртеж, само че не са открити фрактури ”, сподели доцент доктор Стефан Вълканов, завеждащ неврохирургията в болничното заведение в Стара Загора.

Кольо Рашков е лежал в пандиза общо 8 години за голям брой обири. Досъдебното произвеждане против него се следи от Окръжна прокуратура в Стара Загора.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР