Окръжният съд в Сливен призна за виновен и осъди на

...
Окръжният съд в Сливен призна за виновен и осъди на
Коментари Харесай

Убиецът на културиста Божидар Иванов получи 19 години затвор

Окръжният съд в Сливен призна за отговорен и осъди на 19 години " отнемане от независимост " 31-годишния Орлин Атанасов, който преди година умъртви новия обичан на някогашната си другарка в Сливен.

Престъплението е осъществено на 29 октомври м.г. на площад " Стоил челник ". Около 21 часа 30-годишният играч по културизъм Божидар Иванов отишъл да вземе приятелката си Мария от вкъщи й. Спрял колата си пред къщата й и даже не свалил защитния си колан. В този миг обаче се появил някогашният другар на Мария - Орлин Атанасов, който извадил нож и почнал да мушка във врата и тялото Божидар. Младият мъж умрял на място.

При съдебномедицинската експертиза е открито, че подсъдимият е нанесъл голям брой удари с нож в жизненоважни органи на противника си, след което избягал от мястото на престъплението. Мотив за закононарушението е ревнивост.

Близки и другари на жертвата организираха митинги и упорстваха за доживотна присъда без право на подмяна. Окръжните магистрати обаче постановиха наказване 19 години „ отнемане от независимост “, защото оправдаха Атанасов по обвиняването, че е извършил убийството по изключително непосилен метод за жертвата метод.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране пред Бургаския апелативен съд. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР