Окръжният съд в Пловдив наложи на шефа на РУ на

...
Окръжният съд в Пловдив наложи на шефа на РУ на
Коментари Харесай

Началникът на РУ Раковски Георги Илиев остава в ареста


Окръжният съд в Пловдив наложи на шефа на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Раковски Георги Илиев най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража ". Магистратите оставиха без следствие настояването на отбраната на арестувания за подписка или парична гаранция. Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Георги Илиев бе упрекнат за корист със служебно състояние, изразяваща се във взимане на рушвет. Представителят на прокуратурата, Анна Викова, е поискала най-строгата мярка, като е показала, че има действителна заплаха Илиев да извърши ново закононарушение против правораздаването. Той е заемал висок пост в Министерство на вътрешните работи и неговата задача е да разкрива закононарушения, а не да прави такива, е допълнила Викова. Според нея полицейският шеф, в случай че не е в ареста, може да влияе върху очевидци, които не са разпитани още.
Определението на съда може да бъде обжалвано. За закононарушението, в което Илиев в упрекнат, се плануват от 2 до 10 години отнемане от независимост.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР