Окръжният съд в Плевен реши 28-годишната Габриела Николаева да остане

...
Окръжният съд в Плевен реши 28-годишната Габриела Николаева да остане
Коментари Харесай

Не виждам умисъл. Човек с 3,77 промила, за какво да мисли

Окръжният съд в Плевен реши 28-годишната Габриела Николаева да остане за непрекъснато в ареста. При гонка с полицията тя удари три коли, сред тях и полицейска, откакто седна зад кормилото с 3,77 промила алкохол.

Припомняме, че екшънът се разигра в понеделник сутринта. 28-годишната жена била на празненство. Час след среднощ, когато всички участници в събирането заспали, тя взема решение да се разноски до денонощен магазин. Краде автомобил и провокира злополуката, в близост в кв. „ Сторгозия”.

Николаева има три присъди - за кражба, за владеене на опиати и за домашно принуждение, стана ясно през днешния ден.

В правосъдната зала тя се разплака и изрази страдание, по-късно изиска да бъде пусната под домакински арест.

“Предвид показанията на дрегера - 3,77 промила, не виждам предумисъл. Човек с 3,77 промила, защо да мисли, какъв предумисъл и какво може да прави”, попита служебният юрист на Николаева Евелин Гоговски.

“Три присъди има за разнообразни закононарушения. Последното е за кражба. Там има три месеца с три години условно. Преди това има санкция за закононарушение - несъблюдение на заповед за лице с домашно принуждение. Има неоправдателен диспозитив, само че е освободена, тъй като е леко действие – държане на наркотични вещества”, сподели наблюдаващият прокурор Дойчо Тарев за Нова.

По-рано комисар Валентин Георгиев, шеф на “Охранителна полиция “ описа за нощта на гонката, като сподели, че Николаева е била “адекватна” по време на задържането й. “Учудващо изглеждаше добре - вървеше, не заваляше, беше съответна. Търсеше си кучето, което беше избягало, както и цигарите. Дори пристигна до колата, тъй като й беше студено, дадохме й да се облече”, описа комисар Георгиев.

Обвиненията, които съдът прегледа, са три. Най-същественото беше “причиняване е ПТП с материални вреди при възможен умисъл”, чието наказване е от 1 до 10 години отнемане от независимост.

" Към момента на закононарушението 28-годишната Габриела е била в изпитателен период поради присъда за кражба ", сподели представителят на Окръжната прокуратура.

Мярката за неотклонение - непрекъснат арест - предстои на обжалване пред Апелативния съд във Велико Търново. Защитата на Габриела ще апелира, а съвещанието е планувано за 21 юли.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР