Окръжният съд в Монтана осъди на година и половина затвор

...
Окръжният съд в Монтана осъди на година и половина затвор
Коментари Харесай

Условна присъда за екс управителка на фирма, укривала данъци в големи размери

Окръжният съд в Монтана осъди на година и половина затвор условно някогашна шефка на компания в града, която употребила документи с погрешно наличие за укриване на налози в размер на 37 013 лв., съобщават от Съдебната палата в Монтана.

В интервала от 1 декември 2013 година до 30 ноември 2015 година Е.К.С. (72г.) подала в Национална агенция за приходите дневници за покупки и продажби на ръководената от нея компания, в които не отразила 337 фактури. По този метод избегнала заплащане на налози в размер на 37 013 лв..

Пред съда Е. К. С. признала напълно събитията и обстоятелствата в обвинителния факт и декларирала, че желае делото да се прегледа по реда на съкратеното правосъдно разследване, без да се събират нови доказателства в правосъдната фаза. Съдът утвърди настояването на подсъдимата и издал условна присъда от година и половина с тригодишен изпитателен период, както ѝ да заплати на страната сумата от 37 013 лв. дружно с лихвата декември 2015 година насам.

Присъдата може да се стачкува и апелира в 15 дневен период пред Апелативен съд – София, прецизираха от правосъдната палата в Монтана.

От Окръжния съд в Монтана оповестиха още, че в последната година съдът е издал присъди за укрити налози, за компютърни закононарушения, за източване на пари от непозната сметка, за изтегляне на пари от непозната дебитна карта и други сходни закононарушения против финансовата система на страната, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР