Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Съдът в Кюстендил остави в ареста обвинен за опит за убийство

Окръжният съд в Кюстендил взе мярка за неотклонение " задържане под стража " във връзка с Д. Д., на 29 години, притеглен от Окръжна прокуратура като обвинен за опит за ликвидиране, оповестиха от съда. В настояването на прокуратурата се показва, че на 2 февреари, към 00:30 ч., пред вход на блок в ж.к. " Румена Войвода " в Кюстендил, обвиненият е направил опит съзнателно да умъртви С. Л., 40 години, като му е нанесъл удар с нож в региона на корема.

Опитът е останал незавършен заради оказана навременна здравна помощ, допълват от съда. 

По време на съвещанието отбраната изиска по-лека мярка за неотклонение - " домакински арест ", поради здравословното положение на обвинения. 

Съдът счете, че на стадий от следствието са събрани задоволително доказателства и може да бъде направено обосновано съмнение, че привлеченият като обвинен Д. Д. е съпричастен към  престъплението, което е тежко съзнателно закононарушение по смисъла на Наказателния кодекс. Според съда е налице е действителна заплаха обвиненият да извърши друго закононарушение.

Определението предстои на обжалване пред Апелативен съд – София.

От полицията в Кюстендил през вчерашния ден оповестиха, че сигналът за прободен с нож мъж е постъпил в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Кюстендил половин час след среднощ на 2 февруари. Пострадалият мъж е настанен по неотложност в кюстендилската болница, където е опериран и нормализиран.

Соченият за причинител на действието е настанен в психиатричното поделение на кюстендилската болница.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР