Окръжният съд в Бургас наложи мярка за неотклонение задържане под

...
Окръжният съд в Бургас наложи мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

АРЕСТ: Задържаха двамата молдовци, които ограбиха украинско семейство

Окръжният съд в Бургас наложи мярка за неотклонение " задържане под стража " на двамата молдовски жители за въоръжен обир над семейство украински бежанци, заяви Българска телеграфна агенция.

Към наказателна отговорност са привлечени В.С. и В.О. Единият е на 53 година, а другият - на 42 година Мъжете са упрекнати за това, че незаконно са лишили пари, бижута и други движимости от двама украински жители, употребявайки мощ. Престъплението е осъществено на 27 април в Свети Влас. Грабежът е в изключително огромни размери, а обвинените са работили в качеството си на причинители.

По-рано през днешния ден на конференция прокурор Георги Чинев, административен началник на Окръжната прокуратура в Бургас, заяви, че обвинените са отишли пред вратата на жилището, в което са обитавали потърпевшите мъж и жена. На съветски език са поискали да влязат вътре, с цел да правят действия, свързани с хотела. Жената ги пуснала вътре, след което обвинените извадили револвер със заглушител. Завързали ръцете на потърпевшия мъж и заплашили брачната половинка му. Отнели сумата от 65 000 евро, 10 000 лв., бижута от доблестен метал със скъпоценни камъни, както и мобилен телефон. Общата стойност на отнетите пари и движимости възлиза на над 197 000 лв..

Обвиняемите са работили при изключителна нелегалност. Сменили са облеклата си. Нощували са на разнообразни места. Използвали са наети коли, разнообразни от тази, с която на 2 април т. година са влезнали на българска територия през границата ни с Румъния. В работата по задържането им са взели участие полицейски чиновници от Главна дирекция " Национална полиция ", Областната дирекция на МВР-Бургас, Районно управление-Несебър, Областната дирекция на МВР-Варна и Областната дирекция на МВР-Велико Търново. Единият от обвинените е открит и арестуван на територията на област Варна, а другият на територията на област Велико Търново.

От полицията в Бургас насочиха апел към украинските жители да бъдат извънредно деликатни през настъпващия летен сезон, защото е действителна опцията да бъдат обект на похищения от нарушители.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР