Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен

...
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския окръжен
Коментари Харесай

Предадоха на съд рецидивист, опитал да разпространява наркотици в затвора

Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт във Варненския областен съд против Бисер Ат., направил опит да популяризира на лишен от независимост във варненския затвор високорискови наркотични субстанции посредством хранителна пратка. 37-годишният обвиняем ще дава отговор за закононарушение, осъществено при изискванията на рисков рецидив, оповестяват от прокуратурата, оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама

На 17 юни 2017 година подсъдимият предал на майката на собствен другар от пандиза пратка, в която имало марихуана и метамфетамин. Подсъдимият и получателят на пратката се срещнали в пандиза по време на изтърпяване на ефикасните си санкции.

На 9 юни 2017 година 37-годишният Бисер бил освободен от пандиза. Решил да занесе опиати на лишен от независимост, като употребява пратка с хранителни артикули. Позвънил на родителите на своя прочут, които трябвало да го посетят за рандеву. Представил се под друго име и от прикрит номер. Обяснил, че ще ги потърси човек с името Иван, който ще им съобщи торбичка с хранителни артикули, предопределена за различен лишен от независимост.

След това се свързал с майката на ограничения от независимост, като се показал за Иван. Уговорили се да се видят в региона на пандиза, с цел да съобщи торбичката, в която имало две запалки с укрити в тях наркотични субстанции.

При обзор на наличието на пратката чиновници на варненския затвор разкрили 10 топчета със суха тревиста маса и таблетка с метамфетамин.

Междувременно Бисер влезнал още веднъж в пандиза, с цел да изтърпи двегодишна ефикасна присъда за отнемане на непозната движима движимост. В стаята за рандеву той се засякъл с майката на своя другар, пристигнала още веднъж на рандеву със сина си. Тя разпознала в Бисер мъжа, който й се показал като Иван.

По време на следствието по случая Бисер Ат. бил разпознат както от родителите на своя другар, по този начин и от очевидец, който му дал мобилния си телефон, с цел да се обади на родителите на ограничения от независимост.

37-годишният обвиняем е осъждан неведнъж, като е изтърпявал ефикасни санкции отнемане от независимост. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, го чака наказване от 5 до 15 години отнемане от независимост и санкция от 20 000 до 100 000 лв..
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР