Окръжната прокуратура в Сливен задържа за 72 часа три лица,

...
Окръжната прокуратура в Сливен задържа за 72 часа три лица,
Коментари Харесай

Задържаха трима души за наркоразпространение в две новозагорски села

Окръжната прокуратура в Сливен задържа за 72 часа три лица, упрекнати в държане за разпространяване на марихуана. Те са упрекнати за това, че незаконно са държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции – марихуана, чиято обща стойност възлиза на 240 000 лв..



Престъпленията са осъществени на 09.10.2023 година в селата Стоил челник и Събрано, община Нова Загора. Престъпните действия са осъществени в съучастничество от лицата, привлечени в качеството на обвинени. На двама от арестуваните е повдигнато обвиняване и за това, че в съучастничество като съизвършители незаконно са отглеждали 177 броя растения от рода на конопа. Третото лице е упрекнато за това, че незаконно е държало за разпространяване и популяризирало 7,78 кг марихуана на стойност 159 600 лв..



Установените количества наркотични субстанции са конфискувани при извършена профилирана полицейска интервенция от чиновници на ГДБОП. Под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Сливен са извършени процесуално-следствени дейности на четири адреса и два автомобила. Иззети са парична сума от 8000 лв., както и лек автомобил.



Предстои прокуратурата да внесе в Окръжния съд в Сливен искане за взимане на мярка за неотклонение " задържане под стража " на тримата обвинени.

Автор: Елеана Цанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР