Окръжната прокуратура в Сливен проверява РУ на МВР в Нова

...
Окръжната прокуратура в Сливен проверява РУ на МВР в Нова
Коментари Харесай

Прокуратурата проверява РУ на МВР за чадър над касапина, ликвидирал мъжа на съдийка в Нова Загора

Окръжната прокуратура в Сливен ревизира районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Нова Загора за вероятно подкрепяне на касапина Дюран да избегне наказателно гонене.

 

Това оповестиха от държавното обвиняване, което проверява убийството на брачна половинка на арбитър Галина Златева, който бе намушкан на общинския пазар в Нова Загора, оповестява " Телеграф ".

Припомняме, че седмица по-рано касапинът е нападнал с нож 23-годишния Стефан, до момента в който момчето си купува закуски.

Въпреки това от полицията след 24 часа арест се освобождава Дюран. „ Било лека телесна щета. Никой не откри за нужно да разпита сина ми. Полицията просто пусна причинителя “, изясни бащата на момчето Живко Желязков. След случая със брачна половинка на арбитър Златева от 27 октомври прокуратурата е разпоредила 72 часа арест и ще изиска от Окръжния съд в Сливен установяване на непрекъсната мярка „ задържане под стража “.

От държавното обвиняване показват, че казусът с 23-годишния Стефан е от 21 октомври и до нападението над 52-годишния брачен партньор на съдийката от полицията въобще не са им докладвали за него.

„ На 27.10.2023 година Окръжна прокуратура - Сливен изиска преписката по осъществяваната в районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи - Нова Загора инспекция и след преценка на съдържащите се в нея данни неотложно образува друго досъдебно произвеждане и стартира следствие против обвиненото лице за опит за съзнателно ликвидиране на мъж на 23 години “, показват от прокуратурата.

Оказа се, че обвиненият Дюран е със подозрения за душевен отклонения, само че се разхожда на независимост, тъй като не е регистриран. Луд или не, мъжът има 7 предходни присъди, свързани с обири и шофиране на автомобил в пияно положение. Жителите на Нова Загора се подвигнаха на митинг и упорстват за оставки на управлението на полицията в града.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР