Окръжната прокуратура в Шумен е установила, че кръговото кръстовище на

...
Окръжната прокуратура в Шумен е установила, че кръговото кръстовище на
Коментари Харесай

Кръгово, на което загина младо момиче, се оказа незаконно

Окръжната прокуратура в Шумен е открила, че кръговото кръстовище на бул. „ Симеон Велики “, на което преди една година в тежка злополука почина 22-годишната Светомира Накева, е нелегално, осведомиха от Европейският център за транспортни политики.

Автомобилът е бе блъснат от друга кола, движеща се с висока скорост, ръководена от 18-годишен лидер, използвал наркотични субстанции.

Веднага след нещастието Европейският център за транспортни политики (ЕЦТП) сигнализира, че така наречен кръгово кръстовище на посоченото място не дава отговор на нормите.

Ръководството на община Шумен бе поканено да участва още на първата ревизия на кръстовището. Вместо това локалната власт даде специфична конференция посредством Комисията си за сигурност на придвижването, на която разгласи, че в Шумен няма проблеми или нормативни нарушавания, свързани с организацията на придвижването в града.

Припомняме, че екип от специалисти на ЕЦТП изготви отчет за положението на кръстовището и при започване на тази година го показа на конференция. Сега инспекцията от Окръжната прокуратура в Шумен на процедура удостовери констатацията на експертите от ЕЦТП, че проблем с кръстовището има, което обаче не анулира виновността на лидера.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР