Окръжната прокуратура в Плевен образува и води разследване за трудовата

...
Окръжната прокуратура в Плевен образува и води разследване за трудовата
Коментари Харесай

Прокуратурата води разследване за злополуката със загинал работник в Червен бряг

Окръжната прокуратура в Плевен образува и води следствие за трудовата акцидент със умрял служащ в Червен бряг. Това оповестяват от държавното обвиняване. 

Припомняме, че случаят е станал през вчерашния ден преди обяд по време изкопни действия. Загиналият мъж, който е работел на обекта без трудов контракт, е бил покрит от земна маса в бездънен трап.

От прокуратурата прецизираха , че злополуката е станала при строителство за създаване на дъждовен колектор по бул. " Европа ". Строителството е осъществявано по план на Община Червен бряг, а реализатор по него е комерсиално сдружение.

Разследването е предоставено на следовател от Окръжния следствен отдел при Окръжната прокуратура в Плевен. Към момента е осъществен оглед на местопрестъпление и са разпитани очевидци.

Ще бъдат изяснени всички аргументи и условия, при които е настъпила злополуката, включително дали са позволени нарушавания на правила за защита на сигурността на труда, довели до настъпилата гибел, показват още в известието от прокуратурата.

Директорът на Дирекция " Инспекция по труда " в Плевен Радослава Иванова разяснява, че инспекцията по случая не е завършила, като следва да се обясни коя е компанията, за която е работил починалият служащ.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР