Окръжната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство за смъртта на

...
Окръжната прокуратура в Плевен образува досъдебно производство за смъртта на
Коментари Харесай

Разследват смъртта на 39-годишната родилка в Плевен

Окръжната прокуратура в Плевен образува досъдебно произвеждане за гибелта на 39-годишната родилка, която издъхна при планувано секцио в плевенската университетска болница на 26 юли. Окръжният прокурор Ваня Савова сподели, че ще бъде назначена експертиза, която ще се извърши от лекари от други обитаеми места. Предстоят още разпити и инспекция на здравната документи по случая.

От болничното заведение отхвърлиха коментар преди да излязат резултатите от аутопсията. По думите на представителя Момчил Цветков лекарите са създали всичко допустимо, с цел да овладеят зародилата обстановка. В здравното заведение са почнали вътрешна инспекция по случая. Болницата се ревизира и от медицинския одит, здравното министерство и РЗИ.

Бебето към момента е в кома, а в случай че се разсъни, ще бъде с увреждания, сподели бащата Владислав Якимов. Той е безапелационен няма да се откаже да търси истината. „ Детето ми е в кома. Ако се разсъни, ще бъде повредено. Казаха ми, че сега е невероятно бебето да бъде преместено в друга болница, само че аз съм удовлетворен от хората, които се грижат за него. Те са експерти ", съобщи Якимов пред Нова телевизия.

Той разяснява, че жена му цялостен живот е била с ниско кръвно, а те са му споделили, че е умряла от хипертония. „ Операцията беше планувана и стартира в 09:00 ч. В 09:30 ч. здравно лице сподели в коридора, че има планувано секцио за 09:00 ч. сутринта, което още не е почнало, тъй като има проблем с упойката. 20 минути по-късно изнесоха детенцето ми на ръце на изкуствено дишане ", описа още брачният партньор на умрялата родилка.

Родителите на 38-годишната Маргарита са на мнение, че гибелта е настъпила в резултат на лекарска неточност. „ Екипът, който трябваше да я оперира, беше селекциониран. Когато тя се записа там на консултация, ѝ обясниха, че избор на екип дружно с интервенцията ще ѝ коства 900 лв.. Операцията още не беше почнала, когато излезе една от медицинските служащи и сподели на друго момиче, че секциото не е почнало, тъй като има проблем с упойката ", изясни Веска Петрова, майка на умрялата родилка.

„ Според нас гибелта е настъпила в 09:30 ч., защото детето са го извадили от операционната в 09:50 часа и то е било повече от 10 минути без О2. Това значи, че майката е била умряла и детето не е имало О2 ", сподели Петър Петров, татко на умрялата родилка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР