Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за

...
Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвинение на Лютви Местан за
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Лютви Местан

Окръжната прокуратура в Кърджали повдигна обвиняване на Лютви Местан за злополуката на пътя за Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Маказа “, при която почина 6-месечно бебе. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Кърджали. На 14 април под наблюдението на Окръжна прокуратура-Кърджали е почнало следствие по досъдебно произвеждане за определяне на аргументите за настъпило пътнотранспортно произшествие на път І-5, км. 361, водещ от гр. Кърджали към ГКПП-Маказа, при което е породена гибел на 6-месечно дете.
Днес следствието по делото е предоставено на следовател от Окръжен Следствен отдел в Окръжна прокуратура - Кърджали.
До момента са осъществени оглед на местопроизшествието, извършени са разпити на очевидци очевидци и са назначени съдебномедицински експертизи, които да дадат умозаключение по отношение на аргументите за гибелта на 6-месечното дете, както и за типа на породените увреждания на здравето на родителите на умрялото бебе и неговия 9-годишен брат.
С разпореждане на проверяващ орган, Лютви Местан е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.343, ал.1, б. “в “ във вр. с чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс. Събраните досега доказателства са дали съображение да се одобри, че обвиненият е направил нарушавания на чл.35 и чл.47 от Закона за придвижване по пътищата, вследствие на което по несъобразителност е предизвикал гибелта на малолетната Е.А.
По отношение на Лютви Местан е взета мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 10 000 лв.. Взетата мярка за неотклонение е съобразена с условията на член 57 от Наказателно-процесуален кодекс, а точно да се попречи на обвинения да се укрие или да извърши закононарушение. В случая е направена преценка въз основа на доказателствата по делото, че посочената мярка за неотклонение би изпълнила тези цели.
На съображение чл.68, ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс във връзка с обвинения е наложена възбрана да напуща рамките на страната.
Разследването по делото продължава, следва събирането на гласни доказателства, огледи на моторните транспортни средства, които са конфискувани по делото като материални доказателства и назначение на правосъдна автотехническа експертиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР