Окръжната прокуратура в Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжната прокуратура в Добрич внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Двама германци на съд, убили с кол свой сънародник в село Соколово

Окръжната прокуратура в Добрич внесе в съда обвинителен акт против Р.К. (60 г.) и Т.К. (24 г.), татко и наследник, жители на Германия, обвинени за убийството на собствен съотечественик през 2021 година. Двамата мъже ще бъдат съдени за тежкото закононарушение, осъществено по изключително непосилен метод за жертвата и с особена свирепост.

Жертва на убийството станал 59-годишен мъж, немски жител със статут на дълготрайно пребиваващ в България. Той и брачната половинка му живеели в село Соколово от 2020 година. В обитаемото място живеели и други фамилии от Германия, с част от които съпрузите поддържали другарски връзки.

60-годишният обвинен и неговият наследник също живеели в България от 2020 година, като жертвата им посредничил за наемането на къщата, която обитавали в село Соколово. Между тях зародили близки другарски връзки, като се формирали и връзки на доверие до степен, че Р.К. споделил на потърпевшия за осъществена от него в Германия финансова машинация, в резултат на която бил укрил забележителна парична сума. Той изискал помощ от жертвата тези парични средства да бъдат преместени от Германия в България с оглед легализирането им. Пострадалият се съгласил, като двамата мъже се уговорили помощта да бъде заплатена. По думите на обвинения, във времето тази спогодба няколко пъти се променяла, като той даже почнал да се усеща изнудван.

Около 17 часа на 20 октомври 2021 година жертвата посетил дома на обвинените. Там разговарял с Р.К., като в хода на диалога обвиненият се почувствал обиден от пострадалия. Той взел решение да го убие. Под предлог, че ще желае съвет по градинарство, отвел 59-годишния зад къщата си и му посочил насажденията си. Докато жертвата ги оглеждал, Р.К. взел дървен прът и почнал да му нанася удари в тил, до момента в който умрял.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР