Окръжната прокуратура в Благоевград се е самосезирала след медийни публикации

...
Окръжната прокуратура в Благоевград се е самосезирала след медийни публикации
Коментари Харесай

След сигналите за фалшифициране на подписи и дипломи - прокуратурата разследва корупция в ЮЗУ в Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград се е самосезирала след медийни изявления за корупционни практики в Правно-историческия факултет на Югозападния университет " Неофит Рилски ".

Ще се проверяват сигнали за нанасяни оценки на студенти без положени изпити, подправяне на подписи, издаване на дипломи без да явяване на изпити.

В началото на декември,, който до неотдавна е бил част от преподавателския състав на Югозападния университет в Благоевград, освети скандални практики с подправяне на оценки и разпределяне на дипломи в Правно-юридическия факултет.

Дечев е засякъл минимум 8 студенти са получили тапия за висше обучение, без действително да са провели нужните изпити при него.

В основната книга на университета обаче някой е записвал оценки от негово име, с фалшифицирани подписи, за което той уличава ръководителя на катедра " История " доцент Валентин Китанов.
В един от случаите Дечев е открил, че е дадена тапия на жена, която в никакъв случай не е била действителен студент в ЮЗУ. " Доколкото почеркът наподобява един, а всички дисциплини и сложени оценки, както и подписите след тях, като че ли направени на един мирис в избран миг ", написа той в сигнал до Министерството на образованието и науката.
Това е следващият скандал към Правно-юридическия факултет (ПИФ) на ЮЗУ в последните години -, само че и на куп други политици и магистрати.
Иван Гешев и Младен Маринов бяха решили да прави докторски степени в университета, някогашната говорителка на основния прокурор Сийка Милева и заместничката му Десислава Пиронева са приключили в ЮЗУ.
Писмото на Стефан Дечев е съпроводено с голям брой фотоси и е подадено още на 28 ноември до МОН.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР