Окръжната прокуратура в Благоевград разследва причините за инцидента по време

...
Окръжната прокуратура в Благоевград разследва причините за инцидента по време
Коментари Харесай

Специално за БНТ: Говори директорът на Планинско рали Благоевград

Окръжната прокуратура в Благоевград проверява аргументите за случая по време на тренировките преди старта на " Планинско рали Благоевград ". 50-годишен водач почина в събота по време на втория манш от тренировките.

Тече и вътрешна инспекция от Автомобилната федерация на България, която ще ревизира документите по самото съревнование, изрядно ли е било трасето и така нататък Тази комисия ще се произнесе в период от 45 дни.

За първи път пред камерите застана шефът на надпреварата Георги Стоянов. Той изрече съболезнования на околните на починалия.

" Аз няма да разясня нищо, тъй като оставаме в ръцете на проверяващите органи да потвърдят по какъв начин и какво се е случило. Защото ние постоянно може да пазиме дадена теза, само че това са органите, които ще потвърдят какво в последна сметка се е случило. Затова изчакваме и тогава ще излезем със мнение ", разяснява пред Българска национална телевизия той.



Част от участниците в ралито упрекнаха уредниците, че не са спазени всички ограничения за сигурност.

" Финалът е изместен още преди 5 години. Тука се виждат очевидно следите от остарелия край и от новия край. Обвиняват ни за неравности след финала - аз не виждам грапавина след финала. Тази грапавина, която е преасфалтирана, няма по какъв начин да окаже въздействие на този случай ", сподели още шефът на ралито.

Репортер: Слави Илиев
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР