Окръжната прокуратура на окръг Санта Фе заяви, че до четирима

...
Окръжната прокуратура на окръг Санта Фе заяви, че до четирима
Коментари Харесай

Срещу Алек Болдуин все пак могат да бъдат повдигнати обвинения за смъртта на Хелена Хътчинс

Окръжната прокуратура на окръг Санта Фе съобщи, че до четирима души, в това число артистът Алек Болдуин, могат да бъдат упрекнати за съдбовната пукотевица по оператор, случила се на снимачната площадка на кино лентата " Rust " предходната година, в случай че прокурорите решат, че наказателните обвинявания са оправдани.

 

Окръжната прокуратура изрече съмнение за вероятните обвинявания в искане до държавните чиновници, отправено в края на предишния месец, в което се желае в допълнение финансиране за покриване на разноските, които биха зародили, в случай че бъдат повдигнати обвинявания, което би довело до няколко значими правосъдни процеса.

 

Макар че в настояването си за финансиране окръжният прокурор Мери Кармак-Алтуис даде да се разбере, че прокуратурата към момента не е взела решение дали да повдигне обвинявания.

 

В документ, прибавен към настояването за финансиране, се споделя:  " Един от вероятните обвинени е известният кино артист Алек Болдуин ".

 

В продължение на съвсем една година шерифската работа на окръг Санта Фе проверява гибелта на операторката Халина Хътчинс, която бе убита на 21 октомври м.г. Според формалната версия за случилото се, на Болдуин му е било казано, че оръжието не е заредено с бойни патрони, което не било истина. Изстреляният от него куршум не единствено умъртвил Хътчинс, само че и ранил режисьора на кино лентата Джоел Соуза.

 

Актьорът упорства, че не е отговорен за съдбовната пукотевица, като твърди, че не е натиснал спусъка и не знае по какъв начин бойни патрони са попаднали на снимачната площадка. Адвокатът му - Люк Никас, съобщи в изказване, че окръжният прокурор е дал ясно да се разбере, че към момента не е взел решение кой може да бъде упрекнат по случая.

 

" На прокуратурата би трябвало да се даде опция да прегледа този въпрос без голословни спекулации и внушения ", сподели господин Никас.

 

В продължение на месеци госпожа Кармак-Алтуис заявяваше, че по случая е допустимо да бъдат повдигнати обвинявания, само че че нейните чиновници изчакват резултатите от следствието на службата на шерифа, преди да вземе дефинитивно решение. На среща с Финансовия съвет на Ню Мексико предходната седмица госпожа Кармак-Алтуис добави, че чака тези резултати да бъдат получени до дни или седмици.

 

" Стана ясно, че вероятно ще повдигнем обвинявания на сред един и четирима души ", сподели госпожа Кармак-Алтуис пред членовете на борда на 20 септември. " Всяко от тези обвинявания евентуално ще включва някаква вариация на нашия закон за убийствата. "

 

В молбата си за незабавно финансиране в размер на повече от 600 000 $ госпожа Кармак-Алтуис съобщи пред управлението, че тя ще би трябвало да наеме прокурор, който да се занимава със случая на цялостен работен ден, специфичен следовател, чиновник по въпросите на публичната информация, помощник-юрист и няколко специалисти.

 

Бордът утвърди финансиране в размер на повече от 300 000 $, като прокуратурата може да изиска в допълнение финансиране в хода на работата си.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР