Окръжна прокуратура-Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура-Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Съдят врачанин, блъснал и убил пешеходец с Ауди-то си при жп гарата

Окръжна прокуратура-Враца внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против 34-годишния И.С., притеглен към наказателна отговорност за осъществено от него пътно-транспортно произшествие, лишило човешки живот. Деянието е квалифицирано по член 343а, алинея 1, б. „ б “, вр. член 343, алинея 1, б. „ в “, вр. член 342 от Наказателен кодекс.
В късните часове на 02.12.2020 година обвиненият се прибирал към дома си във Враца с лек автомобил, м. „ Ауди А4 “. След излизане от подлеза против жп гарата, лидерът забелязал движеща се пред него неопределена фигура. Въпреки това не реагирал навреме с спешно прекъсване, в резултат на което ръководената от него кола блъснала пешеходеца М. М. (на 42 г.).
Обвиняемият спрял автомобила и се обадил на телефон 112. Пострадалият бил превозен до болница, само че без значение от положените медицински грижи умрял в резултат на съчетана контузия – черепно-мозъчна, гръдна и гръбначна.
Водачът на лекия автомобил - И.С., бил притеглен в качеството на обвинен за провокираното от него ПТП. За настъпването му асъдействало и държанието на пешеходеца, който в нарушаване на закона се е движел по пътното платно.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР