Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда жена, блъснала и убила пешеходец във Врачанско

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С. Б. за осъществено от нея закононарушение по член 343, алинея 1, б. „ в “ от Наказателен кодекс.
Обвиняемата С. Б. (на 29 години) е дееспособен лидер на МПС и има удостоверение за ръководство на МПС, издадено на 03.07.2020 година, с категории „ В, А, М “.
Вечерта на 7.08.2020 година дамата пътувала с персоналния си автомобил м. „ Хюндай “ за Козлодуй, като към 22 часа навлязла в село Липница, област Враца. Движела се по ул. „ Георги Димитров “ със скорост от 72 км/ч, при оптимално позволена 50 км/ч, в тъмната част на денонощието при дъждовно време.
Междувременно четиридесет и две годишният гражданин на селото Р. С. подхванал секване на същата улица в необозначено за пешеходци място. При попадането му в зоната на осветеност на фаровете на управлявания от обвинената Б. автомобил, същият се намирал на разстояние 50 метра от него. Последвал удар сред мъжа и моторното транспортно средство.
Възприемайки притичващия пешеходец, С. Б. навила кормилото наляво към насрещната лента за придвижване и по едно и също време с това натиснала спирачките. Нанасяйки удар на потърпевшия, управляваният от обвинената автомобил минал през насрещната лента. Последвал конфликт с отвесната колона на автобусната спирка и придвижване през затревената линия настрана на пътя. Колата се блъснала в дърво, повалила го, след което се спряла.
Жената излязла от транспортното средство и се обадила на телефон 112 да алармира за случая.
На мястото дошъл медицински екип, който установил гибелта на Р. С. Впоследствие е било открито, че тя била породена от несъвместима с живота съчетана контузия – черепно-мозъчна, гръдна, коремна.
От заключението на автотехническата експертиза е видно, че повода за настъпилото ПТП е придвижването на лекия автомобил, ръководен от обвинената с превишена скорост.
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР