Окръжна прокуратура - Видин е внесла за разглеждане в съда

...
Окръжна прокуратура - Видин е внесла за разглеждане в съда
Коментари Харесай

Изправят пред съда тираджия за контрабанда на 8 тона прекурсори през Дунав мост - Видин

Окръжна прокуратура - Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт против С.М.Д. - ирански жител за осъществено от него закононарушение по член 242, алинея 3 от Наказателен кодекс.
На 24 декември предходната година, към 19 часа,обвиняемият С.М.Д.,който работел като интернационален водач, дошъл с управлявания от него автомобил на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Видин – Калафат " за влизане в България от Румъния.
Дежурните митнически и гранични инспектори ревизирали документите на товара и лидера, като решили да правят и физическа инспекция на товара. При нея усетили остра миризма на оцет от предната част на товарната комбинация, при което открили, че в осем от транспортираните в автомобила бидони от 1 000 литра/ПВЦ куба/ има течност, която мирише мощно на оцет. При взимане на сравнителна проба веществото мощно наподобявало на оцетен анхидрид.
На обвинения С.М.Д е взета мярка за неотклонение “Задържане под стража “.
По досъдебното произвеждане е била направена химическа експертиза, от заключението на която се открило, че веществото в 8-те бидона- IBC /ПВЦ куба/ е с общо тегло 8 000 литра и съставлява оцетен анхидрид.
Оцетният анхидрид е прекурсор според параграф I, т.14 от спомагателните разпореждания на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите към чл.3, ал.4 включено в Списъка на категория I на Приложение 1 на Регламент на Европейски Съюз № 273/2004г., променен с решение 1258 от 2013г. на Европейския парламент и съвета на Европейския съюз и Приложението на правилник № 111/2005г. на съвета на Европейския съюз
Стойността му е 14 160 лева видно от направената оценъчна експертиза.
За осъщественото от обвинения С.М.Д. незаконно действие законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от две до 10 години, както и санкция в размер от петдесет хиляди до 100 хиляди лв..
Предстои съдът да насрочи разпоредително съвещание по делото.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР