Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор

...
Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор
Коментари Харесай

Съдят шофьор на товарен автомобил, причинил катастрофа с един загинал

Окръжна прокуратура-Велико Търново внесе в съда обвинителен акт против водач на товарен автомобил, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата и позволил пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност е предизвикал гибел на едно лице.

Обвинението против Н.Ш.  е за това, че на 01.08.2019 година, на път гр. Бяла – гр. Плевен, в региона на кръстовище с път ІІІ-504 (село Самоводене – село Алеково), при ръководство на товарен автомобил „ Рено Премиум “, с прикачено полуремарке, нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. При избиране на скоростта на придвижване на ПТС, той се движел със скорост от 82,6 км/ч, а не с допустимата от пътен знак – 60 км/ч. Обвиняемият  нито понижил скоростта, нито спрял при зародилата заплаха за придвижването – съществуването на пресичащия платното за придвижване лек автомобил „ Опел Зафира “, ръководен от К. К, в резултат на което и по несъобразителност предизвикал гибелта му. Престъплението е квалифицирано по член 343, ал.1, б. “в “ вр. член 342, алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и член 16 от Наказателно-процесуален кодекс, обвиненият се счита за невиновен до определяне на противното с влезнала в действие присъда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР