Окръжна прокуратура-Велико Търново повдигна обвинение и задържа за 72 часа

...
Окръжна прокуратура-Велико Търново повдигна обвинение и задържа за 72 часа
Коментари Харесай

Задържаха мъж, инсценирал самоубийството на жена си

Окръжна прокуратура-Велико Търново повдигна обвиняване и задържа за 72 часа брачен партньор, инсценирал самоубийство на жена си. Това оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Велико Търново.

На 19 януари 2018г. в Районно ръководство на МВР-Свищов е постъпил сигнал за самоубийство на Мария К. на 72 години, в ненаселен парцел в с.Българско Сливово, общ. Свищов.

При осъществените оглед на местопрестъпление и аутопсия е установено, че гибелта на дамата е породена принудително. Въпреки инсценировката за самоубийство на потърпевшата, вследствие на осъществените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени дейности е открито, че гибелта е настъпила принудително.

Установен е и причинителят на тежкото съзнателно закононарушение - лицето Ламби К. на 77 год. – брачен партньор на убитата. Деянието е осъществено при зародил скандал сред двамата съпрузи и нанесен побой, като Ламби К. е задушил дамата, посредством прилепяне с ръка на носа и устата. Мотивът е ревнивост и яд. След което е направил инсценировка, с цел да придаде тип, че дамата се е самообесила.

С разпореждане на наблюдаващ прокурор в Окръжна прокуратура- Велико Търново причинителят на закононарушението е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс. Задържан за период до 72 часа. Предстои да бъде импортирано искане за взимане на Министерство на народната отбрана „ Задържане под стража “ в ОС-В.Търново във връзка с обвинения.

Разследването по случая продължава под управлението на Окръжна прокуратура Велико Търново.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР