Окръжна прокуратура-Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за

...
Окръжна прокуратура-Варна привлече към наказателна отговорност двама полицейски служители за
Коментари Харесай

Двама полицейски служители са привлечени като обвиняеми за искане и приемане на подкуп

Окръжна прокуратура-Варна притегли към наказателна отговорност двама полицейски чиновници за това, че в качеството си на такива поискали и приели подарък, с цел да не извършат дейности по работа.

За единия от тях закононарушението е осъществено в изискванията на продължавано закононарушение и касае серия от случаи.

Разследването е формирано в края на месец ноември 2021 година под управлението и надзора на Окръжна прокуратура–Варна, по материали на Дирекция „ Вътрешна сигурност “ при Министерство на вътрешните работи. Работата по случая е предоставена на следовател от Окръжния следствен отдел. Специализираната интервенция по задържането на двамата служители на реда се провела на 14 април 2022 година.

В хода на следствието било открито, че в интервала от 23 септември 2021 година до 14 април 2022 година Н.Н. (52 г.) повече от един път изискал и взел рушвет от жители като всякога това било изискване, с цел да не извърши свои служебни отговорности и да не ги глоби за разнообразни нарушавания по ЗДвП. Сумите, които вземал, били сред 100 лв. и 180 лв.. На младши-автоконтрольора от ОД Министерство на вътрешните работи – Варна е повдигнато обвиняване по член 302, т.1 по отношение на член 301, алинея 1 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Неговият сътрудник – П.Н. (41 г.), приел сумата от 40 лв., с цел да не вземе ограничения по отношение на нарушаване, позволено от лидер на пътя. Той е упрекнат за закононарушение по член 302, т. 1 по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор двамата са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им пред съда за установяване мярка за неотклонение по отношение на тях.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои внасяне на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на Н.Н. и П.Н.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР