Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 60-годишния Ц.Д., привлечен към наказателна

...
Окръжна прокуратура-Варна предаде на съд 60-годишния Ц.Д., привлечен към наказателна
Коментари Харесай

Съдят мъж, избегнал плащането на данъчни задължения в особено големи размери

Окръжна прокуратура-Варна съобщи на съд 60-годишния Ц.Д., притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 255, алинея 3, вр. алинея 1, т. 1, т.2 и т. 7 по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс – отбягване установяването и заплащането на данъчни отговорности в огромни размери след неподаване на заявления, потвърждаване на лъжи в подадени заявления и приспадане на неследващ се данъчен заем. 

От есента на 2018 година Ц.Д. имал правото да реализира комерсиална активност посредством компания, чиито притежател го упълномощил за това. Мъжът по този начин ръководел сдружението, че то правило такава активност, само че единствено официално – писмено се осчетоводявали сделки на артикули и осъществяване на строителни услуги. Фирмата в никакъв случай не осъществявала действително активност, не разполагала с активи, в никакъв случай не е наемала служащи.

В интервала от декември 2018 година до края на юни 2021 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на прокурист на частна компания, 60-годишният обвинен избегнал установяването и заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери – 144 889,06 лв., от които изискуем корпоративен налог в размер на 48 313,11 лв. и изискуем налог добавена стойност в размер на 96 575,95 лв., като не подал заявления, удостоверил лъжи в подадени годишни и месечни заявления и в дневниците към тях неистинен покупко-продажби и приспаднал неследващ се данъчен заем.

Предстои делото против Ц.Д. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване „ отнемане от независимост “ за период от една до шест години и санкция в размер до 2000 лв..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР