Окръжна прокуратура - София е възложила на Дирекция „Вътрешна сигурност”

...
Окръжна прокуратура - София е възложила на Дирекция „Вътрешна сигурност”
Коментари Харесай

Прокуратурата се зае с катаджията, ошамарил турски шофьор

Окръжна прокуратура - София е упълномощила на Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи инспекция по отношение на публикувано видео - по какъв начин роден катаджия удря шамар на турски лидер на ТИР.

Клуб Z през вчерашния ден също писа за случая, който е от региона на магистала " Тракия " край Ихтиман.

" Полицейски чиновник изискал от него парична сума от 10 евро, с цел да не му бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване по Закона за придвижването по пътищата. Непосредствено по-късно на чужденеца бил нанесен удар в региона на лицето и пожелан рушвет в размер на 100 евро ", пишат през днешния ден проверяващите.

Случаят е и дипломатически скандал, тъй като откакто изискал от компанията шеф записа от видеорегистратора си, лидерът Мусхин Казан го е пратил и в турското посолство в София.

Човекът твърди, че българските служители на реда непрекъснато желали подкупи. На видеото, снимано от камерата на ТИР-а (докато нашите Министерство на вътрешните работи чиновници очевидно си мислят, че са отвън обсега на тяхната - от патрулката) ясно се виждат лицата както на удрящия го, по този начин и на втория служител на реда от автопатрула. Така че - съпоставено с датата и мястото, надали ще е мъчно да бъдат открити.

Сега прокуратрата е дала " подробни инструкции на проверяващия орган ", определила е 10-дневен период за предварителната инспекция, а обвиняванията може да бъдат две по Наказателен кодекс - за желан рушвет и нанесена телесна щета.

Същевременно бТВ през днешния ден се свърза с шофора Казан. Относно фактологията на нарушаването: той споделя, че е бил трети тир от колона, която тръгнала да изпреварва бавнодвижещ се камион. Преди него два български прицепа създали същата маневра. Но служителите на реда догонили и спрели на буркан единствено него.

Той ги вбесил в допълнение, като споделил, че ще заплати законната санкция на излизане на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Сега признава пред медията, че се тормози да пътува през България.
Ето и известието на държавното обвиняване:
Окръжна прокуратура – София се самосезира във връзка информация за желан рушвет и нанесена телесна щета на турски жител на Автомагистрала „ Тракия “

Окръжна прокуратура – София се самосезира във връзка изявления в медии за желан рушвет и нанесена телесна щета на задграничен жител от страна на полицейски чиновник.

Според информация в журналистическите материали, лидерът на товарен автомобил – турски жител, бил спрян за инспекция на Автомагистрала „ Тракия “, в региона на гр. Ихтиман. Полицейски чиновник изискал от него парична сума от 10 евро, с цел да не му бъде формиран акт за определяне на административно нарушаване по Закона за придвижването по пътищата. Непосредствено по-късно на чужденеца бил нанесен удар в региона на лицето и пожелан рушвет в размер на 100 евро. Публикуван е и видеоматериал за случая.

Съобщава се, че потърпевшият изпратил видеозапис на случилото се до Посолството на Турция в България.

Окръжна прокуратура – София разпореди на Дирекция „ Вътрешна сигурност” на Министерство на вътрешните работи осъществяване на инспекция, която да откри данни за възможен състав на закононарушения от общ темперамент.

Дадени са подробни инструкции на проверяващия орган по отношение на изнесената в медиите информация. Определен е 10-дневен период за осъществяване на инспекцията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР