Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност за две

...
Окръжна прокуратура - Шумен привлече към наказателна отговорност за две
Коментари Харесай

Хванаха баща и син с 345 саксии марихуана

Окръжна прокуратура - Шумен притегли към наказателна отговорност за две закононарушения татко и наследник от града, засели и отглеждали растения от рода на конопа в нарушаване на закона и държали за разпространяване подготвена продукция марихуана. На И.М.И. (61 г.) и И.И.И. (29 г.) са повдигнати обвиняване по член 354а, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 354в, алинея 1 от Наказателен кодекс. Това оповестиха от Окръжна прокуратура - Шумен за Varna24.bg.



Незаконната активност на двамата мъже била разкрита в хода на профилирана полицейска интервенция по противопоставяне разпространяването на наркотични субстанции. В постройки на бивше дружество в град Нови пазар те построили съвременна оранжерия за развъждане на коноп, като я оборудвали с вентилационни, климатични, поливни системи и всичко належащо за развъждането на растенията. Тя заемала три пространства.

В тях били открити и конфискувани 345 саксии с растения марихуана в друг етап на напредък и 1200 грама суха тревиста маса. 

Под надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен работата по документиране и доказване на осъщественото закононарушение продължава. И.М.И. и И.И.И. са арестувани за период до 72 часа с разпореждане на наблюдаващия случая прокурор с оглед довеждането им пред съда за установяване на мярка за неотклонение. Прокуратурата ще упорства за налагане на най-тежката такава – " задържане под стража “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР