Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 81-годишен мъж за умишлено

...
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 81-годишен мъж за умишлено
Коментари Харесай

Изправят пред съда мъж за умишлено убийство след спор за земеделски земи

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на 81-годишен мъж за съзнателно ликвидиране след спор за аграрни земи.

Тежкият случай станал на 21 октомври, предходната година, в землището на квартал „ Любеново “ в Първомай. Стрелецът и убитият – 54 годишен мъж, били далечни родственици. Между тях имало разногласия за обработваните наследствени аграрни земи в региона, както и за рентата от тях.

В деня на убийството по-възрастният тръгнал с микробуса към нивите. Там срещнал по-младия мъж, който управлявал трактора си. Двамата слезли от транспортните средства и почнали още веднъж спор за земята. 81-годишният държал в микробуса си гладкоцевна ловна пушка и споделил: „ Или се разбираме, или ще те гръмна “. По-младият мъж вдигнал ръка да се защищити, като в този миг другият го прострелял. Пострадалият съумял да измине няколко метра и приклекнал до трактора, само че стрелецът се доближил и още един път стрелял в тялото му. Вследствие на раните си, той умрял.

След като направил убийството, обвиненият се предал и разказал всичко на проверяващите. Установено е, че ловната пушка е била законно притежавана от него.

81-годишният стрелец е с взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “. Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи съвещание по делото.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР