Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност две длъжностни лица –

...
Окръжна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност две длъжностни лица –
Коментари Харесай

Съдят кмет и зам.-кмет за имотни облаги

Окръжна прокуратура-Пловдив притегли към наказателна отговорност две длъжностни лица – кмет и заместник-кмет на община в област Пловдив.

Те са привлечени  в качеството на обвинени за закононарушение по член 282, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26 ал.1 от Наказателния кодекс  – закононарушение по работа, осъществено от тях в съучастничество, в интервала от 01.01.2018  г. до месец октомври 2022 година, за набиране на имотна полза за себе си и за другиго, като от това могат да настъпят немаловажни нездравословни последствия.

Деянието е осъществено от лица, заемащи отговорно служебно състояние, според Закона за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Касае се за закононарушение, обвързвано с осъществяване на публични поръчки, предоставени от името на общината, почти на стойност към 2,4 млн. лева, за създаване на разнообразни публични здания на територията на общината.

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е притеглен в качеството на обвинен като подстрекател и помощник, а неговият заместител Теодора Денева – в качеството на обвинен като причинител.

Спрямо двамата обвинени е взета мярка за неотклонение „ гаранция “ в размер на по 3000 лв., за всеки един от тях.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР