Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен

...
Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен
Коментари Харесай

Обвиняем за опит за убийство в Перник предаден на съд

Окръжна прокуратура – Перник внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против И. Чаворски за опит за ликвидиране посредством нанасяне на удари с нож – закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс. Вечерта на 05.09.2016 година, в гр. Перник, обвиненият Чаворски, дружно с приятелите си, се черпел във връзка новооткрит автосервиз. Консумирането на алкохол траяло и след среднощ.

Към 2 часа през нощта, през отворената врата на сервиза, надникнал минаващия в близост В. Василев. Чаворски се доближил до него и жестоко му споделил да се маха, като го подритнал с крайник. Това изплашило потърпевшия и той побягнал. Василев стигнал до най-близкия блок в кв. „ Куциян “, където живеели роднините му.

Споделил им, че бил обичай, като помолил да тръгнат с него, с цел да намерят въпросните мъже. Междувременно компанията на Чаворски напуснала сервиза и тръгнала пеш в посока към кв. „ Иван Пашов “, където се надявали да намерят такси.

Пред една от постройките двете компании се засекли. Под въздействие на използвания алкохол, обвиненият Чаворски с нож в ръка се затичал към Василев, който се намирал на разстояние от към 10 метра от него. Замахнал с оръжието и му нанесъл удар в региона на корема, а след него още един в региона на лявата гръдна половина.

Продължавайки да размахва ножа, Чаворски съумял да нарани и единия от очевидците, който се притичал, с цел да ги разтърве. Пострадалият Василев побягнал към дома си, като близо до блока паднал на земята, а очевидци на протичащото се обадили за здравна помощ.

Компанията на Чаворски бързо напуснала местопроизшествието, като стигайки до кръстовище наоколо до постройката на КАТ – Перник забелязали патрулен полицейски автомобил и решили да им опишат за случая. В този миг чиновниците на реда били известени по радиостанцията от дежурната част на ОД на Министерство на вътрешните работи – гр. Перник за засегнати с нож хора в кв. „ Куциян “.

Това известие било чуто и от Чаворски, който незабавно захвърлил ножа в тревната повърхност, близо до патрулния автомобил. Обвиняемият бил арестуван.

От заключението на осъществената в хода на досъдебното произвеждане съдебномедицинска експертиза е видно, че Василев е получил продобно-порезно пострадване, проникващо в коремната празнина, с вътрешни увреждания и кръвоизлив, както и такова в лявата гръдна половина. Само бързата и съответна лекарска помощ е предотвратила настъпването на гибелта на потърпевшия.

Нараняването, нанесено от Чаворски на очевидеца Стоядинов в дясната гръдна половина, е прободно-порезно, непроникващо в гръдната празнина. Предстои насрочване на делото от съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР