Окръжна прокуратура–Пазарджик привлече като обвиняеми мъже на 55 и 47

...
Окръжна прокуратура–Пазарджик привлече като обвиняеми мъже на 55 и 47
Коментари Харесай

Оставиха в ареста мъжете, прали пари за милиони

Окръжна прокуратура–Пазарджик притегли като обвинени мъже на 55 и 47 година, за това, че в интервала от месец януари 2022 година до 05.12.2022 година в гр. Пазарджик са взели участие в проведен незаконна група, основана за осъществяване в страната на закононарушения срещу данъчната и финансова система – закононарушение по член 321 от Наказателния кодекс. Ръководител на групата е 47-годишният.

Мъжете са упрекнати и за това, че от 01.12.2022 година до 05.12.2022  година в гр. Пазарджик, в съучастничество като причинители, в изискванията на продължавано закононарушение - на 01.12.2022 година, на 02.12.2022 година и на 05.12.2022 г.  направили три броя финансови интервенции и покупко-продажби с имущества на комерсиално сдружение, на обща стойност 1 000 000 лв., за които са знаели, че са добити посредством закононарушение или друго публично действие – закононарушение по член 253 ал.1 вр. член 20 ал.2 вр. член 26 алинея 1 от Наказателния кодекс.

По делото е открито, че за горепосочения интервал, незаконното съдружие е функционирало като е употребило следени търговски сдружения с профил на „ изчезнал търговец “ и „ буфер “, посредством които по документи са симулирани продажби и доставки на трюфели и гъби за образуване на данъчен заем и непозволено възобновяване на Данък добавена стойност от държавния бюджет в изключително огромни размери.

С цел практикуване на директен надзор върху употребяваните за данъчната машинация сдружения уредникът е бил назначаван за управител в тях. Другият мъж е заемал по-ниско йерархично равнище. Той е бил вписан като притежател и шеф на част от други буферни сдружения. Предстои привличане към наказателна отговорност и на третия участник в проведената незаконна група и на още едно лице, който е осъществявал идентична активност с тази на 55-годишния мъж.

Под управлението на Окръжна прокуратура–Пазарджик досега са осъществени над 20 претърсвания и изземвания, над 50 разпита на очевидци, огледи, назначени са експертизи, конфискувани са голям брой счетоводни, транспортни и други търговски документи, компютърни конфигурации, печати, електронни подписи и други По време на претърсванията са открити и наркотични субстанции – марихуана, в дома на един от очевидците.

Спрямо двамата обвинени е взета от съда мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

Действията по следствието не престават.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР