Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем И.С., на 19 г., за

...
Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем И.С., на 19 г., за
Коментари Харесай

Обвиниха 19-годишния водач, причинил смъртоносното меле в Пазарджишко

Окръжна прокуратура-Пазарджик притегли като обвинен И.С., на 19 година, за това, че на 18.05.2023 година на основен път I-8 при придвижване от с. Лозен, обл. Пазарджик, в посока за гр. Белово, обл. Пазарджик, при ръководство на моторно транспортно средство - л.а. „ Ауди А3 “, е нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата. Той е провокирал пътнотранспортно произшествие с друго моторно транспортно средство- л.а. „ Опел Зафира “.

В резултат по несъобразителност е предизвикал гибел на едно лице – мъж на 29 години, и междинни телесни повреди на още три лица  - две момчета, надлежно на 12 години и 15 години, както и на бебе на 1 година и 10 месеца - закононарушение по член 343, ал.4, вр. с алинея, писмен знак „ а ” и писмен знак „ б ”, вр. с ал.1, писмен знак „ б ” и писмен знак „ в ”, вр. с член 342, ал.1 от Наказателен кодекс.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор обвиненият И.С. от гр. Белово, обл. Пазарджик, е арестуван за период до 72 часа.

Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик и сега по делото се правят дейни дейности по следствието за определяне на аргументите за пътното произшествие.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР