Окръжна прокуратура – Монтана постигна осъдителна присъда при второ разглеждане

...
Окръжна прокуратура – Монтана постигна осъдителна присъда при второ разглеждане
Коментари Харесай

Дванадесет години „лишаване от свобода“ за извършено жестоко убийство на мъж в гр. Вършец

Окръжна прокуратура – Монтана реализира неоправдателна присъда при второ разглеждане на делото на правосъдна инстанция по отношение на Н.Н. (на 34 години), упрекнат за осъществено от него ликвидиране с особена свирепост – закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3, вр. член 115 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият Н.Н. е бил притеглен към наказателна отговорност, а след привършване на следствието по досъдебно произвеждане е бил предаден на съд с обвинителен акт за съзнателно причиняване на гибел на 55-годишния К.И. Около 04,30 ч. на 03.10.2015 година Н.Н. напуснал дискотека „ Найтаун “ в гр. Вършец. На кръстовището с ул. „ Васил Левски “ го доближил чужд мъж - К.И. Двамата разговаряли, след което траяли по ул. „ Република “. По пътя мъжете се скарали и Н.Н. почнал да нанася удари с юмруци и крайници на К.И. След нанесен побой подсъдимият се прибрал.

Междувременно чиновниците на реда забелязали наоколо до черква легнал на асфалта човек и неотложно се обадили на телефон 112. Било открита самоличността на потърпевшия. Пристигналият на място лекарски екип установил гибелта му.

От направената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че повода за гибелта на К.И. е множествена контузия, вследствие на нанесените удари по главата и в региона на гръдния панер, корема и крайниците.

Окръжният съд в гр. Монтана признал подсъдимия Н.Н. за отговорен за осъщественото от него с особена свирепост ликвидиране. Той е наказан на 12 години „ отнемане от независимост “. Уважени са гражданските искове, предявени от роднините на потърпевшия. В законоустановения период прокуратурата ще стачкува наложеното на подсъдимия наказване, което счита за незаслужено.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР