Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт срещу 30-годишен мъж
Коментари Харесай

Съдят неправоспособен водач, шофирал в пияно състояние и с превишена скорост и допуснал произшествие с един загинал

Окръжна прокуратура-Ловеч внесе в съда обвинителен акт против 30-годишен мъж за това, че при ръководство на лек автомобил нарушил разпоредбите за придвижване и позволил пътнотранспортно произшествие, при което по несъобразителност предизвикал гибелта на един човек – закононарушение по чл.343, алинея 3, вр. чл.343, ал.1, вр. чл.342, ал.1 от Наказателен кодекс.

Обвинението против М.М. е за това, че на 03.08.2021 година към 18,00 часа на третокласен път в землището на гр. Летница, обл. Ловеч, при ръководство на лек автомобил „ Мерцедес “ нарушил разпоредбите за придвижване по пътищата – при придвижване отвън обитаемо място превишил допустимата скорост от 90 км/ч като се движил със 130 км/ч. Вследствие на това позволил пътнотранспортно произшествие и по несъобразителност предизвикал гибелта на Д.В., настъпила на 21.08.2021 година Обвиняемият направил действието в пияно положение (със наличие на 0,89 промила алкохол в кръвта) и управлявал автомобила без да има нужната дееспособност.

М.М., Д.В. и техен прочут отишли до с. Крушуна, където пили бира. Когато решили да се прибират назад, М.М. макар че бил използвал алкохол и нямал удостоверение за правоуправление, декларирал, че той ще кара колата. При придвижване с превишена скорост и след изпреварване на различен автомобил, обвиненият изгубил надзор на ръководството, при което мерцедесът напуснал пътното платно и се превъртял през таван. Пострадалият при произшествието Д.В. бил признат в болница в тежко положение и в кома, само че макар извършеното лекуване умрял.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР