Окръжна прокуратура-Габрово внесе обвинителен акт срещу земеделски производител от Габрово,

...
Окръжна прокуратура-Габрово внесе обвинителен акт срещу земеделски производител от Габрово,
Коментари Харесай

Съдят земеделец от Габрово, дал фалшиви документи за пари от еврофондове

Окръжна прокуратура-Габрово внесе обвинителен акт против аграрни производител от Габрово, показал погрешни сведения към заявки за подкрепяне по схеми и ограничения за директни заплащания за акции 2018 година и 2019 година, финансирани от Европейски фонд за гарантиране в земеделието, Европейски аграрни фонд за развиване на селските региони и националния бюджет на Република България, оповестиха от прокуратурата.
Обвиняемият С.С. бил регистриран като аграрни производител. В интервала от 10.07.2017 година до 05.06.2018 година той съставил общо 10 неистинен частни документи - контракти за наем на аграрни земи, находящи се в землището на с. Гарван и с. Поповци, общ. Габрово, в които показал, че е наемател, като персонално извършил (имитирал) подписите на наемодателите.
В интервала от 05.04.2018 година до 15.05.2019 година за акции 2018 година и 2019 година в заявки за подкрепяне, в приложените към заявките таблици и в карти на блокове за земеделско стопанство С.С показал погрешни сведения пред Общинска работа „ Земеделие “ - Габрово за употребяваните от него имоти, с което целял да получи парични средства във тип на безплатна помощ.
Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд-Габрово.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР