Окръжна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност за убийство

...
Окръжна прокуратура - Добрич привлече към наказателна отговорност за убийство
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Добрич привлече към наказателна отговорност двама мъже във връзка с убийство

Окръжна прокуратура - Добрич притегли към наказателна отговорност за ликвидиране по хулигански подбуди двама млади мъже от града. Д.Д. (21 г.) и К.П. (29 г.) са упрекнати в осъществяването на закононарушение по член 116, ал.1, т. 11, прочие 1 от Наказателен кодекс. Те са арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им в съда за разглеждане настояването на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „ задържане под стража ".

Разследването по случая е стартирано на 21 октомври 2022 година, откакто 52-годишен мъж е открит на улица в Добрич в безпомощно положение. Той е отведен в болнично заведение, където макар напъните на лекарите, малко по-късно умрял. Назначената съдебно-медицинска експертиза открила, че мъжът е станал жертва на тежко престъпно закононарушение и гибелта му е насилствена. По тялото му са открити голям брой травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

Незабавно, във връзка със случая били подхванати голям брой процесуални дейности и дейности по търсене на извършител/и на тежкото закононарушение. В хода на следствието били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвинени към убийството, като станало ясно, че са го направили по хулигански подбуди.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Предстои в съда да бъде импортирано и прегледано настояването на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР