Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда протест срещу мярка за неотклонение

...
Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда протест срещу мярка за неотклонение
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира „домашния арест“ спрямо обвиняем, предизвикал катастрофа със загинало 17-годишно момиче

Окръжна прокуратура-Благоевград внесе в съда митинг против мярка за неотклонение „ домакински арест “, взета по отношение на Р.А., упрекнат за осъществено от него пътнотранспортно произшествие, лишило живота на малолетно момиче, както и за шофиране след приложимост на наркотично вещество.

Престъпните действия са квалифицирани по член 343, алинея 3, прочие 3 б. “б ”, прочие 1, вр. алинея 1, б. „ в ”, вр. член 342, алинея 1, прочие 3 и по член 343б, алинея 4, вр. алинея 3, вр. член 28, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Според държавното обвиняване постановеният правосъден акт е погрешен и незаконосъобразен. Налице са изискуемите предпоставки за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения – обосновано съмнение за виновността му и действителна заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение.

По воденото досъдебно произвеждане е открито, че към 20,20 ч. на 29.01.2022 година на път от с. Хвостяне за с. Дъбница, област Благоевград, Р.А. управлявал лек автомобил, м. „ Форд “. Водачът не направлявал непрестанно колата и не понижил скоростта, с цел да спре при зародилата заплаха. Вследствие на дейностите му била породена гибелта на пешеходеца – 17-годишната В.О. Непосредствено след действието обвиненият напуснал местопроизшествието.

Наблюдаващият прокурор не споделя изводите на съда, въз основа на които е взета мярка за неотклонение „ домакински арест “ против обвинения Р.А., като смята задържането му под стража за вярно и законосъобразно.

Предстои изговаряне на Софийския апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР