Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу

...
Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу
Коментари Харесай

Окръжна прокуратура – Благоевград предаде на съд управител на фирма за данъчно престъпление в големи размери 

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт против К. П. за осъществено от нея закононарушение по член 255, алинея 3, вр. алинея 1, т. 2, прочие 1, т. 6 и т. 7, вр. член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Обвиняемата управлявала комерсиално сдружение. В качеството си на негов представител тя подала пред Национална организация по приходите гр. София - офис гр. Благоевград документи, изисквани по силата на Закона за налог върху добавената стойност. В справките-декларации били посочени осъществени покупки за съответния данъчно-облагаем интервал с начислен Данък добавена стойност.

В реалност употребяваните от К. П. пред органите на приходите документи били с погрешно наличие. В дневниците за покупки били отразени фактури за покупки на арматурни мрежи, без действително да са осъществени доставки на стоките по тях. Това довело до образуване на погрешни данни по отношение на изискуем за внасяне Данък добавена стойност през съответния регистриран интервал. В резултат на това К. П. приспаднала неследващ се данъчен заем в размер на 169 787, 87 лв. и избегнала заплащането на данъчни отговорности в изключително огромни размери.

Предстои делото да продължи в съда.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР