Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 59-годишен мъж

...
Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 59-годишен мъж
Коментари Харесай

Баща и син от Варна остават в ареста за разпространение на близо 500 грама хероин

Окръжна прокуратура – Варна притегли към наказателна отговорност 59-годишен мъж и неговия 37-годишен наследник за това, че в съучастничество държали за разпространяване високорискови наркотични субстанции. Те ще останат арестувани за период до 72 часа с оглед довеждането им в съда за установяване на мярка за неотклонение. Това оповестиха от Апелативна прокуратура.

Б.А. и Д.Г. били арестувани рано тази заран в дома си. В хода на профилирани полицейски дейности, чиновници на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна направили претършуване в апартамент във варненски квартал. В жилището били открити 499 грама хероин, 0,91 грама амфетамин и електронна везна. Намерени са също муниции, за които не било показано съответно позволение за държане и предпазване. Във връзка с това, с изключение на за закононарушение по член 354а, алинея 1, по-младият мъж е притеглен и към наказателна отговорност за закононарушение по член 339 от Наказателен кодекс.

Работата по случая продължава под управлението и надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Предстои настояванията за налагане на най-тежката мярка за неотклонение " задържане под стража “ по отношение на бащата и сина да бъдат импортирани за разглеждане в Окръжния съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР