Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършено от

...
Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно производство за извършено от
Коментари Харесай

Прокуратурата подхваща финансовите нарушения в община Благоевград

Окръжна прокуратура – Благоевград образува досъдебно произвеждане за осъществено от длъжностно лице закононарушение по член 254а, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс – предписание със средства с целево предопределение не по предопределение, от което са настъпили нездравословни последствия за Община Благоевград.

Това оповестиха от прокуратурата.

Материалите от Министерство на вътрешните работи и АДФИ демонстрират, че в интервала 08.12.2021 година - 31.12.2021 година кметът на Община Благоевград, в нарушаване на бюджетен закон и подзаконов акт по използването му, се е разпоредил не по предопределение с целеви средства. Те са предоставени от Министерството на финансите в осъществяване на Постановление на Министерски съвет от 04.02.2021 година за подсилване на път Благоевград – с. Бистрица – летовище „ Бодрост “, местността „ Картала “, и въз основа на решение на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.

В резултат на това нецелево консумиране са настъпили нездравословни последствия за Община Благоевград, се показва още в известието. Наблюдаващият прокурор е решил, че са налице задоволително данни за осъществено закононарушение по горепосочения текст от Наказателния кодекс на Република България.

Разследването е предоставено на контрольор от Комисията за противопоставяне на корупцията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР