Окръжен съд - Варна настани за изследване в психиатрично заведение

...
Окръжен съд - Варна настани за изследване в психиатрично заведение
Коментари Харесай

Вкарват двойния убиец във Виница в психиатрично заведение

Окръжен съд - Варна настани за проучване в психиатрично заведение за период до 30 дни Любомир С., който е притеглен към наказателна отговорност за убийството на двама свои родственици, оповестяват от съда.

 Роднина умъртви брат и сестра във Варна Виж още

Искането бе прегледано от арбитър, след постъпила на 13 декември съдебно-психиатрична експертиза. Заключението на вещото лице е, че 54-годишният мъж страда от параноидна шизофрения, халюцинаторно-параноиден синдром и все още на действието не е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

За да бъде осъществено обширно проучване, което да даде отговор за вменяемостта на обвинения, който въпрос е от основно значение за решение на делото всъщност, Варненският областен съд реши, че Любомир С. следва да бъде настанен в поделение по правосъдна психиатрия.

Според обвиняването, двойното ликвидиране е било осъществено на 9 декември във варненския квартал " Виница ". За случая е бил подаден сигнал на тел. 112 от Любомир С., който обяснил, че на адреса от който се обажда е зародил фамилен скандал. При отиване на място, полицейските чиновници открили, че на входната врата на двуетажната къща има два натрупа с порезни рани.

Определението на Окръжен съд - Варна предстои на митинг пред Варненския апелативен съд.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР