Окръжен съд - Силистра определи най-тежката мярка за неотклонение задържане

...
Окръжен съд - Силистра определи най-тежката мярка за неотклонение задържане
Коментари Харесай

Жена, присвоила над 350 000 лв. от бюджета на Дулово и укривала се в чужбина, е задържана под стража

Окръжен съд - Силистра дефинира най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ за 61-годишната М.Д. след искане на Окръжната прокуратура в града. Жената е екстрадирана в България по европейска заповед за арест, издадена от прокуратурата, по отношение на привличането й като обвинена за закононарушение по член 203, по отношение на член 202, алинея 1, т. 1, по отношение на член 201, по отношение на член 26 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващия случая прокурор тя бе арестувана за период до 72 часа.

Разследването по случая е почнало през 2018 година, когато след изработен одит в Община Дулово е открито, че М.Д. в качеството си на длъжностно лице - чиновник в Община Дулово на позицията „ старши експерт – касиер “, незаконно е присвоила непознати движими движимости - пари в размер на 354842,57 лв., които й били поверени да ръководи и пази. Престъплението било осъществено в интервала от януари 2012 година до декември 2018 година. Жената направила и документни закононарушения, с оглед да оправдае нерегламентираните си дейности.

След осъществената вътрешна инспекция станало ясно, че при правенето на ведомости за заплати, обвинената е надписвала в допълнение неполагащо се заплащане на себе си и на други чиновници, като по този метод е присвоявала средства от бюджета на Община Дулово. Жената е била чиновник в общинската администрация от 1990 година до 2018 година, когато е била освободена.

След това тя неотложно е отпътувала в чужбина, където е престоявала досега на нейното задържане в Унгария и изгонването й в България.

Определението на Силистренския областен съд предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР