Окръжен съд - Пловдив прекрати изпълнително дело на частен съдебен

...
Окръжен съд - Пловдив прекрати изпълнително дело на частен съдебен
Коментари Харесай

Падат запорите в Сопот

Окръжен съд - Пловдив приключи изпълнително дело на частен правосъден реализатор за налагане на запор върху имущество  и банкови сметки на община Сопот. Това може да е завършек на сагата по разплащанията за създаване на пречиствателната станция на Сопот, чийто план започва  на 25 май  2009 година. Той бе стойност 18 милиона лв., обезпечени от Оперативна стратегия " Околна среда ", а осъществяването на плана бе придружено от  неясноти и кавги, които останаха неизяснени до дъно. Най-големият от тях беше преди четири  години, когато частен правосъден реализатор разгласи за обществена обмен съвсем всичкото  общинско имущество, измежду което бяха и жилища на обществено слаби фамилии от Сопот. Близо половин година по-късно, през 2015 година, разпродажбата на общината продължи в кабинета на кмета.

В началото на своя мандат кметът Деян Дойнов наложи обезпечителна заповед по изпълнителното дело за ликвидация на общинско имущество, а по-късно с частна тъжба общината изиска то да бъде спряно и от съда. Със свое решение от 27 април Окръжен съд - Пловдив реши, че следва да почете частната тъжба и да приключи производството по това изпълнително дело, без значение от обстоятелството, че то в действителност бе спряно от обезпечителната заповед.

Преди  към три години тук, в този кабинет, по времето на един различен кмет,  община Сопот  бе разпродадена на обществена обмен, сметките  на общината бяха запорирани, напомни в изказване пред своите съграждани кметът на Сопот Деян Дойнов. Този факт не би трябвало да се подценява, това би трябвало да се помни, тъй като то докара пагубни последици за общината. Надявам се, че не сте не запомнили, че общината ни беше първата банкрутирала община в България и това беше главният проблем през миналите две години от началото на моето ръководство. Но съм извънредно благополучен в от това, което се случва с решението на Окръжен съд  Пловдив № 591/27.04.2018, сподели още Дойнов.

Заместник-кметът на Сопот Николай Новаков съобщи, че чака още в сряда запорите върху имуществото и сметките на общината  да бъдат свалени. През годините обратно обаче  разплащанията по пречиствателната станция и делата на община Сопот донесоха доста негативи, напомни Новаков.

Общината  води още едно дело, обвързвано с пречиствателната станция. То е за  900 000 лв., които  администрацията на Сопот  е платила неправомерно   на консорциума, построил пречиствателната станция. Това заплащане е станало по време на предизборната  кампания  за локална власт през октомври 2015 година, то е било от разпоредено  от временния  кмет  на Сопот, който дотогава е бил заместник-кмет.

В изказването си Деян Дойнов даде обещание до десетина дни да предложения съгражданите си на общо заседание, на което да показа своята активност и чуе техните въпроси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР