Окръжен съд-Хасково осъди Николай Н. на 38 години, за това,

...
Окръжен съд-Хасково осъди Николай Н. на 38 години, за това,
Коментари Харесай

6 години затвор получи пиян без книжка, убил жена на пътя

Окръжен съд-Хасково осъди Николай Н. на 38 години, за това, че умъртвил човек на пътя. Николай карал пийнал и без брошура. Мъжът е наказан на шест години затвор при първичен " общ " режим.

На 27 март 2016 година в Хасково, Николай карал автомобил БМВ 320. На излизане от кръстовище на бул. " Васил Левски " блъснал 78-годишна жена, застанала в източния завършек на платното за придвижване.

Жената получила тежки увреждания и умряла в болничното заведение. Въпреки че предизвикал пътно-транспортното произшествие, Николай не спрял на мястото, с цел да окаже първа помощ на потърпевшата, а избягал.

Мъжът отишъл на вилата си. В парцела си паркирал автомобила и задремал в него. По-късно чиновници на Министерство на вътрешните работи разкрили автомобила и лидера, който бил арестуван.

Установено е, че Николай е карал с централизация на алкохол в кръвта - 1,91 промила на хиляда. Освен това през октомври 2013 година му взели книжката поради редовно нарушение на разпоредбите за придвижване. До тогава му били издадени 13 наказателни постановления за осъществени административни нарушавания по Закона за придвижване по пътищата, поради което му били отнети всички контролни точки.

Наред с посоченото Николай е бил осъждан пет пъти, като три от тях са за ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

Присъдата може да се апелира и стачкува пред Апелативен съд-Пловдив.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР